Metalen rietjes

bladeren, blauwig, cocktail

 

Je ziet tegenwoordig steeds meer metalen rietjes terugkomen in winkels. Waar er voorheen alleen maar plastic rietjes werden gebruikt in bijvoorbeeld restaurants, cafés of lunchrooms, zie je nu meer kartonnen rietjes en soms zelfs metalen rietjes. Dit is nog lang niet overal zo, maar toch zie je het steeds vaker terugkomen. Dit is een erg goed teken en deze groei zal alleen maar sterker worden in de komende jaren door de opkomende kritiek op de plastic rietjes. 

 

Plastic rietjes of papieren rietjes

Plastic rietjes worden al lang niet meer goedgekeurd door een hele hoop mensen. Als je kijkt naar de enorme hoeveelheid aan plastic rietjes dat een restaurant bijvoorbeeld op een dag gebruikt, schrik je enorm. Een hele hoop van deze rietjes wordt ook niet gerecycled en belandt tussen de rest van het afval of zelfs op straat. Het verwerken van deze rietjes en tegelijkertijd produceren van deze rietjes draagt enorm bij aan de opwarming van de aarde. Hierdoor zijn veel mensen tegen plastic rietjes en kregen restaurants hier ook veel kritiek op. Daarom gebruiken veel restaurants nu papieren rietjes. Deze zijn beter te recyclen en beter voor het milieu. Maar het kost wel meer geld. 

 

Besparen

Nog beter zou het zijn als er overal metalen rietjes werden gebruikt. Deze kan je namelijk afwassen en dus opnieuw blijven gebruiken. Maar deze zijn nog een stuk duurder dan plastic en papieren rietjes. Daarom zien bijvoorbeeld restaurants hier geen optie in. Maar als je kijkt op de lange termijn is het wel zeker een goede optie. In de loop van de jaren zal de kritiek op plastic en later ook op papieren rietjes erg gaan toenemen. Mensen zullen misschien zelfs wel restaurants ontwijken omdat ze plastic rietjes gebruiken. Wanneer je als restaurant al vroeg begint met metalen rietjes sta je hierin zeker in het voordeel. Overigens hoef je een stuk minder nieuwe rietjes te kopen waardoor je over lange termijn zeker geld zal besparen en misschien dus ook wel klanten zal besparen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.