Hooggevoeligheid bij kinderen

Workshop hooggevoeligheid kinderen

Hooggevoeligheid is iets waar sommige mensen ‘last’ van hebben. Het hoeft niet per se een last te zijn, want het kan ook een enorme verrijking aan je leven zijn. Hooggevoelige mensen voelen de emoties van anderen erg sterk. Deze emoties kunnen zij zelfs zo sterk voelen, dat het hun eigen gemoedstoestand kan beïnvloeden. Voor veel kinderen is hooggevoeligheid iets waar zij zich niet van bewust zijn. Toch heeft het een hoop invloed op ze. Een kind kan namelijk soms helemaal niet goed begrepen worden. Dit leidt weer tot onzekerheid en onbegrip bij je kind.

Workshop hooggevoeligheid kinderen

Om je kind beter te leren begrijpen, is het mogelijk om als ouder een workshop hooggevoeligheid kinderen te volgen. In deze workshop leer je van alles. Je leert vooral om begrip te hebben voor je kind. Begrip en vertrouwen is voor hooggevoelige kinderen heel erg belangrijk. Ook leer je om inzicht te krijgen in wat je kind voelt. Doordat je kind zich vaak niet begrepen voelt, kan er bij hem of haar een probleem ontstaan in het gedrag. Om dit te voorkomen, is het nodig dat jij je kind wel begrijpt. Ook leer je ermee omgaan dat je kind af en toe overprikkeld kan raken.

Workshops

Tegenwoordig worden er heel erg veel workshops gegeven. Een voorbeeld hiervan is de workshop voor hooggevoeligheid bij kinderen. Workshops zijn vaak eenmalig, of het is een reeks van een aantal workshops. Tijdens een workshop doe je altijd nieuwe kennis op, die je vervolgens kan toepassen in de praktijk. Je kan workshops volgen omdat je het leuk vindt, om een nieuwe hobby onder de knie te krijgen, om een nieuwe vaardigheden voor op je werk te leren of om vaardigheden op te doen die thuis van pas kunnen komen. In een workshop leer je altijd iets nieuws. Daarnaast is er altijd sprake van een vertrouwde omgeving en een compacte groep.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.